Συχνές Ερωτήσεις για τα Littmann Στηθοσκόπια


Γενικές Ερωτήσεις για Στηθοσκόπια


Καθαρισμός και Φροντίδα


Πληροφορίες Προϊόντος


Ηλεκτρονικά Στηθοσκόπια

 • Ποια είναι τα οφέλη της χρήσης ηλεκτρονικού στηθοσκοπίου;
  Πολλοί ήχοι της καρδιάς και των πνευμόνων που είναι δύσκολοι στην ακρόαση για πολλούς λόγους ενδέχεται να μην φτάνουν στα αυτιά σας ακόμα και με την κανονική σας ακοή. Η ενίσχυση και η μείωση του περιβαλλοντικού θορύβου σάς βοηθούν να ακούτε τους ήχους που πρέπει να ακούτε.
 • Τα 3M™ Littmann® Electronic Στηθοσκόπια 3100 και 3200 αποκλείουν, κατά μέσο όρο, το 85% των θορύβων του περιβάλλοντος που μπορεί να προκαλέσουν παρεμβολές στη στηθοσκόπηση, χωρίς όμως να αποκλείουν τους σημαντικούς ήχους του σώματος. Συνεπώς, είναι λιγότερο πιθανό να χάσετε τους ήχους που πρέπει να ακούσετε σε εργασιακά περιβάλλοντα με πολύ θόρυβο. Η συνολική βελτίωση σε σχέση με τα προηγούμενα μοντέλα είναι 13%.
 • Τα Littmann Στηθοσκόπια 3100 και 3200 είναι σχεδιασμένα για να χρησιμοποιούν τρεις τύπους μπαταριών, ανάλογα με τις ανάγκες σας. Τοποθετήστε μια αλκαλική μπαταρία ΑΑ, μια μπαταρία λιθίου ή μια μπαταρία NiMH, για να χρησιμοποιήσετε το ηλεκτρονικό σας στηθοσκόπιο. Η προεπιλογή είναι οι αλκαλικές μπαταρίες. Ωστόσο, αν χρησιμοποιείτε μπαταρία λιθίου ή μπαταρία NiMH, πρέπει να αλλάξετε τον τύπο μπαταρίας από το μενού ρύθμισης του ηλεκτρονικού στηθοσκοπίου, έτσι ώστε να είναι αξιόπιστη η ένδειξη της διάρκειας ζωής της μπαταρίας στην οθόνη. Οι μπαταρίες λιθίου είναι μη επαναφορτιζόμενες και συνιστώνται για τη χρήση του στηθοσκοπίου σε χαμηλές θερμοκρασίες. Γενικώς έχουν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής από τις αλκαλικές μπαταρίες. Οι μπαταρίες NiMH είναι επαναφορτιζόμενες μπαταρίες (απαιτείται εξωτερικός φορτιστής).
 • Όχι. Τα ηλεκτρονικά στηθοσκόπια δεν λειτουργούν χωρίς μπαταρία.
 • Αρχικά, είναι πολύ σημαντικό να φοράτε το στηθοσκόπιο σωστά. Όλα τα Littmann Στηθοσκόπια διαθέτουν ακουστικά που είναι σχεδιασμένα για να εφαρμόζουν καλά στους ακουστικούς σας πόρους. Εδώ παρουσιάζεται ο σωστός τρόπος χρήσης: Κρατήστε το στηθοσκόπιο με τους αυλούς των ακουστικών κατακόρυφα. Όταν τοποθετείτε τις ελιές στα αυτιά σας, βεβαιωθείτε ότι τα μεταλλικά άκρα κοιτούν προς τα εμπρός, προς τη μύτη σας.

  Μόλις το στηθοσκόπιο τοποθετηθεί με τον σωστό τρόπο ρυθμίστε την ενίσχυση του ήχου, πατώντας τα κουμπιά «+» και «-» που βρίσκονται στο πληκτρολόγιο. Βεβαιωθείτε ότι η επαφή του κέντρου του κώδωνα με τον ασθενή είναι καλή, καθώς εκεί βρίσκεται ο αισθητήρας ήχου. Αν εξακολουθείτε να μην ακούτε κανέναν ήχο, επικοινωνήστε με την Τεχνική Υποστήριξη της 3Μ στο τηλέφωνο 210 6885300 ή χρησιμοποιήστε τη φόρμα «Επικοινωνήστε μαζί μας».

 • Όταν χρησιμοποιείτε το 3M™ Littmann® Electronic Στηθοσκόπιο 3100 και 3200, υπάρχουν ορισμένες τεχνικές που είναι σημαντικές, καθώς μπορεί να βελτιώσουν αρκετά την εμπειρία της στηθοσκόπησης.

  Ο αισθητήρας ήχου, το σημείο όπου πραγματοποιείται η ανίχνευση του ήχου, είναι σχετικά μικρός και βρίσκεται στο κέντρο του κώδωνα (για τους σκοπούς της επίδειξης μπορείτε να σηκώσετε το διάφραγμα και να δείτε την εσοχή κάτω από το λευκό αυτοκόλλητο). Η περιοχή γύρω από τον αισθητήρα του ήχου δεν συμβάλλει στην ανίχνευση των ήχων. Συνεπώς, είναι σημαντικό να εστιάσετε το σημείο της επαφής με τον ασθενή, ακριβώς στο κέντρο του κώδωνα.

  Χρειάζεται μόνο ελαφριά επαφή όταν χρησιμοποιείτε τα Littmann Ηλεκτρονικά Στηθοσκόπια. Αυτό συμπεριλαμβάνει τόσο τον χειρισμό του στηθοσκοπίου όσο και την επαφή με τον ασθενή. Η άσκηση υπερβολικής πίεσης στον ασθενή μπορεί να οδηγήσει σε μη φυσικούς ήχους.

  Η επαφή με τον ασθενή πρέπει να είναι σταθερή, για βέλτιστη ποιότητα ήχου. Η μετακίνηση του κώδωνα θα προκαλέσει ήχους τριβής. Είναι καλύτερο να ξεκινάτε την εξέταση στηθοσκόπησης με χαμηλότερο επίπεδο ενίσχυσης. Στη συνέχεια, αν προσπαθείτε να ακούσετε έναν δύσκολο στην ακρόαση ήχο, αυξήστε την ενίσχυση. Η χρήση της ενίσχυσης, όταν τη χρειάζεστε, θα βοηθήσει στη μείωση των θορύβων που αποσπούν την προσοχή σας κατά τη διάρκεια της εξέτασης.

  Τέλος, είναι σημαντικό να αναγνωρίζετε τη διαφορά στην τεχνική μεταξύ των μη ηλεκτρονικών στηθοσκοπίων και των Littmann Ηλεκτρονικών Στηθοσκοπίων. Το κράτημα των Littmann Ηλεκτρονικών Στηθοσκοπίων χωρίς υπερβολική πίεση, η ελαφριά επαφή με τον ασθενή, η εστίαση του σημείου επαφής στο κέντρο του κώδωνα και η σταθερή επαφή εξασφαλίζουν μια εμπειρία στηθοσκόπησης με την υψηλότερη δυνατή ποιότητα ήχου.

 • Η μπαταρία ενός στηθοσκοπίου Littmann 3100 ή 3200 έχει διάρκεια ζωής περίπου 60 ώρες συνεχούς χρήσης. (Ανάλογα με τη χρήση Bluetooth®, η διάρκεια ζωής της μπαταρίας του στηθοσκοπίου 3200 ενδέχεται να είναι μικρότερη.) Πριν η μπαταρία εξαντληθεί πλήρως, θα ακούσετε έναν προειδοποιητικό τόνο, ο οποίος θα υποδηλώνει ότι απομένουν μόνο 2 ακόμα ώρες συνεχούς χρήσης. Η διάρκεια ζωής της μπαταρίας δεν μειώνεται, αν βλέπετε το λογότυπο Littmann®. Αυτό σημαίνει ότι βρίσκεστε σε λειτουργία αναμονής (standby mode). Για να επανεργοποιήσετε, ακουμπήστε το διάφραγμα ή πατήστε ένα από τα κουμπιά. Για να απενεργοποιήσετε το στηθοσκόπιο, είτε μην κάνετε καμία ενέργεια (το στηθοσκόπιο θα απενεργοποιηθεί μετά από ένα χρονικό διάστημα, ανάλογα με τη ρύθμιση ΙΣΧΥΟΣ) είτε πιέστε το κουμπί ενεργοποίησης για δύο δευτερόλεπτα (συνιστώμενος τρόπος).

  Υπάρχουν διάφορες επιλογές για τη μεγιστοποίηση της διάρκειας της μπαταρίας:

  1. Η ελαχιστοποίηση του φωτισμού της οθόνης συμβάλλει στη διατήρηση της μπαταρίας. Επιλέξτε Menu (Μενού)> BACKLITE (ΦΩΤΙΣΜΟΣ) και, στη συνέχεια, επιλέξτε DISABLE (ΑΠΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ) ή ON DMND (ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ). Η επιλογή DISABLE θα απενεργοποιήσει εντελώς τον φωτισμό. Με την επιλογή ON DMND, ο φωτισμός θα ενεργοποιείται μόνο μετά το πάτημα του κουμπιού ενεργοποίησης. Αν πιστεύετε ότι ο φωτισμός είναι απαραίτητος για να διαβάζετε τις ενδείξεις της οθόνης, απλώς επιλέξτε Menu (Μενού) > BACKLITE (ΦΩΤΙΣΜΟΣ) > ALWAYS (ΠΑΝΤΑ). Με αυτόν τον τρόπο ο φωτισμός θα είναι ενεργοποιημένος με τη μισή ισχύ, για να σας βοηθά να διαβάζετε την οθόνη, ωστόσο θα ελαχιστοποιείται η κατανάλωση ενέργειας.

  2. Η διασφάλιση της ενεργοποίησης της δυνατότητας Auto On / Auto Off (προεπιλεγμένη ρύθμιση) θα συμβάλλει στη διατήρηση της μπαταρίας. Αυτή η δυνατότητα μπορεί να προσαρμοστεί για να προσφέρει διαφορετικά χρονικά διαστήματα προτού το στηθοσκόπιο εισέλθει στη λειτουργία αναμονής. Για να βελτιστοποιήσετε τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας, επιλέξτε Menu (Μενού) > POWER (ΙΣΧΥΣ) > LOW (ΧΑΜΗΛΗ). Αυτή η ενέργεια θα προγραμματίσει το στηθοσκόπιο να εισέρχεται σε κατάσταση αναμονής μετά από 10 δευτερόλεπτα αδράνειας.

  Η ποιότητα του ήχου παραμένει σταθερή, ακόμα και με χαμηλή μπαταρία. Το ηλεκτρονικό στηθοσκόπιο δεν λειτουργεί χωρίς μπαταρία.

 • Η ασύρματη τεχνολογία Bluetooth® είναι μια τεχνολογία επικοινωνίας μικρού εύρους που αντικαθιστά τα καλώδια που συνδέουν φορητές ή/και σταθερές συσκευές, ενώ παράλληλα διατηρεί τα υψηλά επίπεδα ασφαλείας. Τα βασικά χαρακτηριστικά της τεχνολογίας Bluetooth είναι η ανθεκτικότητα και η χαμηλή ενέργεια. Οι προδιαγραφές του Bluetooth ορίζουν μια ομοιόμορφη δομή για τη σύνδεση και την επικοινωνία μεγάλου εύρους συσκευών.
 • Όχι. Περιλαμβάνεται ένας προσαρμογέας USB Bluetooth® (dongle) με το στηθοσκόπιο Littmann 3200. Απλώς συνδέστε τον προσαρμογέα (dongle) του Bluetooth στον υπολογιστή σας, χρησιμοποιώντας τη θύρα USB, και ο υπολογιστής σας θα αποκτήσει τη δυνατότητα Bluetooth. Για βέλτιστες επιδόσεις, συνιστάται να χρησιμοποιείτε τον ασύρματο προσαρμογέα (dongle) που περιλαμβάνεται με το Littmann Στηθοσκόπιο 3200.
 • Το Littmann Στηθοσκόπιο 3200 χρησιμοποιεί σύνδεσμο Bluetooth Κατηγορίας 2, με μέγιστο εύρος 10 μέτρα (περίπου 30 πόδια). Το εύρος του Bluetooth μπορεί να μειωθεί, όταν μεταξύ του Littmann Στηθοσκοπίου 3200 και του υπολογιστή παρεμβάλλονται αντικείμενα (τοίχοι, έπιπλα, άνθρωποι, κ.τ.λ.). Για να βελτιώσετε την επικοινωνία Bluetooth, μειώστε την απόσταση ή/και αφήστε μια γραμμή οπτικής επαφής μεταξύ του Littmann Στηθοσκοπίου 3200 και της εξωτερικής συσκευής.
 • Πώς μπορώ να βελτιστοποιήσω την ασύρματη απόδοση του Bluetooth®;

  Για βέλτιστη απόδοση της ασύρματης σύνδεσης, είναι σημαντικό ο κώδωνας του στηθοσκοπίου και ο ασύρματος προσαρμογέας (dongle) να βρίσκονται κοντά και η απόσταση ανάμεσά τους να μην έχει εμπόδια. Τυχόν τοίχοι, έπιπλα και άνθρωποι υποβαθμίζουν το ασύρματο σήμα.

  Η τοποθέτηση του στηθοσκοπίου και του ασύρματου προσαρμογέα (dongle) είναι σημαντική για την καλή ασύρματη απόδοση. Σε ορισμένες περιπτώσεις, η χρήση καλωδίου επέκτασης USB, το οποίο ανυψώνει τον προσαρμογέα ή/και αλλάζει την κατεύθυνσή του, μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα αισθητή βελτίωση. Η 3Μ συνιστά τη χρήση του καλωδίου επέκτασης StarTech Desktop USB Extension Cable ή κάποιας παρόμοιας συσκευής που μπορεί να αγοραστεί διαδικτυακά σε ένα τοπικό κατάστημα ηλεκτρονικών ειδών.

  Κατά τη διάρκεια της εγγραφής, ενδέχεται να βοηθήσει η τοποθέτηση του υπολογιστή δίπλα στον ασθενή (και όχι πίσω του), έτσι ώστε το σώμα του ασθενούς να μην εμποδίζει τη διαδρομή του σήματος. Κρατήστε τον κώδωνα σταθερά με τα ακροδάκτυλά σας (και όχι με τη χούφτα σας) για να επιτρέψετε τη βέλτιστη λειτουργία της ασύρματης κεραίας. Ελαχιστοποιήστε την απόσταση ανάμεσα στο στηθοσκόπιο και τον υπολογιστή. Σε συνήθεις συνθήκες, η απόσταση 3 μέτρων επιτυγχάνεται εύκολα.

  Το περιβάλλον στο οποίο λειτουργεί η συσκευή παίζει επίσης ρόλο στην απόδοση της σύνδεσης. Τα ασύρματα τηλέφωνα, τα αξεσουάρ των κινητών τηλεφώνων, οι φούρνοι μικροκυμάτων και ο εξοπλισμός Wi-Fi των υπολογιστών ενδέχεται να υποβαθμίσουν την απόδοση της σύνδεσης και πρέπει να λαμβάνονται υπόψη αν η απόδοση είναι κατώτερη της επιθυμητής.

 • Πολλές επιστημονικές μελέτες συνύπαρξης με το Bluetooth που πραγματοποιήθηκαν από την 3Μ και άλλα ιδρύματα έχουν αποδείξει ότι το Bluetooth δεν προκαλεί παρεμβολές σε άλλες ασύρματες συσκευές/τεχνολογίες. Επιπλέον, το Bluetooth υποστηρίζεται από την Continua (όμιλος SIG για την Τηλεϊατρική). Πρόσφατα δημιουργήθηκε ένα νέο Bluetooth Health Device Profile (πρωτόκολλο επικοινωνίας plug-and-play BT για ιατρικές εφαρμογές) και τα πρώτα συμβατά προϊόντα είναι πλέον διαθέσιμα. Επίσης, οι συσκευές με τεχνολογία παρόμοια με τη δική μας έχουν εγκριθεί σε συνθήκες εντατικής θεραπείας, συμπεριλαμβανομένων χειρουργείων και μονάδων εντατικής θεραπείας.
 • Όχι. Το ηλεκτρονικό στηθοσκόπιο Littmann 3200 δεν είναι συμβατό με ακουστικά βαρηκοΐας Bluetooth.
 • Από προεπιλογή, η αναπαραγωγή του ήχου γίνεται απευθείας στο στηθοσκόπιο Littmann 3200 μέσω Bluetooth. Συνιστάται η ακρόαση προηγούμενων ηχογραφήσεων με το στηθοσκόπιο Littmann 3200, καθώς η ποιότητα του ήχου θα είναι όμοια με αυτήν που ακούγατε κατά την ηχογράφηση. Αν το εικονίδιο σύνδεσης είναι πράσινο (στο StethAssist™ ή στο Cardioscan®), δοκιμάστε να αυξήσετε την ένταση του ήχου, πιέζοντας το «+» στο στηθοσκόπιο.

  Αν είναι επιλεγμένο το πλαίσιο ελέγχου «play to PC» (αναπαραγωγή στον υπολογιστή), ο ήχος θα ακουστεί μέσω των ηχείων του υπολογιστή και όχι μέσω του στηθοσκοπίου. Λόγω των χαμηλών συχνοτήτων της στηθοσκόπησης, τα ηχεία του υπολογιστή (ειδικά τα ενσωματωμένα ηχεία των φορητών υπολογιστών) ενδέχεται να έχουν πολύ κακή απόκριση ήχου και να δίνουν την εντύπωση ότι δεν γίνεται αναπαραγωγή του ήχου. Αν το πλαίσιο ελέγχου «play to PC» είναι επιλεγμένο, συνήθως είναι καλύτερη η χρήση ακουστικών. Τα ηχεία των επιτραπέζιων υπολογιστών (desktop) θα σας επιτρέψουν να ακούσετε την ηχογράφηση, ωστόσο, συνήθως παραμορφώνουν τους ήχους χαμηλής συχνότητας. Η καλύτερη εναλλακτική λύση για την αναπαραγωγή των ηχογραφήσεών σας είναι η χρήση ενός συστήματος ηχείων με ηχεία μεσαίου επιπέδου και subwoofer.

 • Τα αρχεία ήχου μεταφέρονται μέσω επικοινωνίας Bluetooth®. Το Bluetooth είναι μια ασφαλής μέθοδος μεταφοράς αρχείων. Τα αρχεία που μεταφέρονται μέσω Bluetooth κρυπτογραφούνται και μπορούν να διαβαστούν μόνο από τον υπολογιστή που είναι συνδεδεμένος με το Littmann Ηλεκτρονικό Στηθοσκόπιο 3200.
 • Προτού μεταφέρετε δεδομένα ανάμεσα σε δύο συσκευές μέσω Bluetooth®, πρέπει πρώτα να γίνει ζεύξη των συσκευών ηλεκτρονικά. Η ζεύξη είναι μια διαδικασία εντοπισμού και ελέγχου ταυτότητας, που επιτρέπει στο Littmann Στηθοσκόπιο 3200 να επικοινωνεί με άλλες συσκευές Bluetooth. Η διαδικασία ζεύξης δημιουργεί μια σύνδεση μεταξύ των δύο συσκευών, οι οποίες αναγνωρίζονται ως ασφαλές ζεύγος. Αν και το StethAssist μπορεί να απομνημονεύσει τις ασφαλείς ζεύξεις έως και 8 διαφορετικών συσκευών Bluetooth, είναι δυνατή η επικοινωνία μόνο ενός ζεύγους συσκευών τη φορά. Επίσης, δεν είναι δυνατή η ζεύξη μεταξύ δύο Littmann Στηθοσκοπίων 3200.

  Μόλις ολοκληρωθεί η ζεύξη, το Littmann Στηθοσκόπιο 3200 μπορεί να συνδεθεί με τον υπολογιστή που διαθέτει το λογισμικό StethAssist. Επιλέξτε το στοιχείο CONNECT (ΣΥΝΔΕΣΗ) πατώντας και απελευθερώνοντας το κουμπί (Μ). Η οθόνη LCD θα σας ενημερώσει ότι η σύνδεση Bluetooth είναι ενεργή. Το στηθοσκόπιο θα επανέλθει αυτόματα σε κατάσταση λειτουργίας.

 • Συνιστούμε να καθαρίζετε το στηθοσκόπιο σε κάθε αλλαγή ασθενούς, χρησιμοποιώντας διάλυμα ή πανάκια ισοπροπυλικής αλκοόλης 70%. Μη βυθίζετε το στηθοσκόπιό σας σε υγρά και μην το υποβάλλετε σε διαδικασίες αποστείρωσης. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον καθαρισμό ηλεκτρονικών και μηχανικών στηθοσκοπίων, δείτε την ενότητα «Καθαρισμός και Φροντίδα».
 • Μεταβείτε στη διεύθυνση www.littmann.com/stethassist για να πραγματοποιήσετε λήψη και εγκατάσταση της πιο πρόσφατης έκδοσης του λογισμικού StethAssist, το οποίο είναι πλέον συμβατό με υπολογιστές Macintosh.
 • Το StethAssist™ είναι ένα λογισμικό που χρησιμοποιείται μαζί με το 3M™ Littmann® Electronic Στηθοσκόπιο 3200 για την ηχογράφηση και την προβολή των ήχων και άλλων ακουστικών σημάτων του σώματος. Το λογισμικό StethAssist μπορεί να χρησιμοποιηθεί με το Littmann Στηθοσκόπιο 3200 και μπορεί να λειτουργήσει σε υπολογιστές που πληρούν συγκεκριμένες προδιαγραφές.
 • Τα 3M™ Littmann® Electronic Στηθοσκόπια 3100 και 3200 έχουν υποβληθεί σε δοκιμές με πιτσίλισμα υγρών, δοκιμές πτώσης, δοκιμές καθαρισμού και δοκιμές για το πάτημα των κουμπιών. Έχουν επίσης υποβληθεί σε άλλες αυστηρές δοκιμές, για να διασφαλιστεί ότι μπορούν να αντέξουν σε σκληρές συνθήκες. Η μεταλλική κατασκευή και το ανθεκτικό φινίρισμα του κώδωνα μπορούν να αντέχουν πολλά χρόνια φθοράς και χρήσης. Τα Littmann Στηθοσκόπια 3100 και 3200 έχουν πιστοποιηθεί για χρήση σε θερμοκρασίες από -22° F έως 104° F (-30° C έως 40° C) και σε εύρος σχετικής υγρασίας 15 - 93%.
 • Κάθε φορά που ενεργοποιώ το στηθοσκόπιο, πρέπει να αλλάζω την ενίσχυση. Μπορώ να ορίσω διαφορετικό επίπεδο προεπιλογής για την ενίσχυση;
  Ναι. Επιλέξτε το επίπεδο ενίσχυσης που θέλετε να ορίσετε ως προεπιλογή. Πατήστε το κουμπί M, στη συνέχεια πατήστε το κουμπί «-» έως ότου επιλεγεί το στοιχείο SET VOL, και έπειτα πατήστε ξανά το κουμπί Μ. Η προεπιλεγμένη ενίσχυση έχει αλλάξει στο νέο επίπεδο και υποδεικνύεται από ένα μικρό σημάδι στην κατακόρυφη γραμμή που βρίσκεται δίπλα στις γραμμές του ήχου.
 • Ναι. Επιλέξτε τον τύπο φίλτρου που θέλετε να ορίσετε ως προεπιλογή. Πατήστε το κουμπί M, στη συνέχεια πατήστε το κουμπί «-» έως ότου επιλεγεί το στοιχείο SET FLTR, και έπειτα πατήστε ξανά το κουμπί Μ. Ο προεπιλεγμένος τύπος φίλτρου έχει πλέον αλλάξει σε αυτόν που επιλέξατε.
 • Τα Littmann Στηθοσκόπια 3100 και 3200 είναι σχεδιασμένα για τη στηθοσκόπηση ανθρώπων όλων των μεγεθών, συμπεριλαμβανομένων των βρεφών και των μικρών παιδιών. Ο ακουστικός αισθητήρας έχει διάμετρο 15 mm, έχει δηλαδή μέγεθος περίπου ίδιο με αυτό ενός μικρού κουμπιού ή ενός κέρματος των δέκα σεντς, και βρίσκεται στο κέντρο του κώδωνα. Συνεπώς, κατά τη στηθοσκόπηση ενός ασθενούς, πρέπει να σας απασχολεί μόνο η δημιουργία επαφής με το κέντρο του κώδωνα, για βέλτιστη ποιότητα ήχου.
 • Όταν προσπαθείτε να ακροαστείτε τον καρδιακό παλμό ενός ασθενούς, είναι σημαντικό το κέντρο του κώδωνα να βρίσκεται σε καλή επαφή με τον ασθενή, καθώς εκεί βρίσκεται ο αισθητήρας ήχου. Χρειάζονται πέντε δευτερόλεπτα για να υπολογιστεί ο αρχικός καρδιακός παλμός με βάση τους ήχους της καρδιάς και οι ενημερώσεις παρέχονται κάθε δύο δευτερόλεπτα. Ο καρδιακός παλμός εμφανίζεται για 10 δευτερόλεπτα μετά την αφαίρεση του κώδωνα από τον ασθενή. Πριν από την αρχική ένδειξη, στην οθόνη εμφανίζονται δύο παύλες (--). Για εύρος καρδιακών παλμών εκτός του εύρους των 30-199 bpm, στην οθόνη θα εμφανίζονται και πάλι δύο παύλες (--).

  Η προβολή του καρδιακού παλμού με βάση τους ήχους της καρδιάς λειτουργεί καλύτερα όταν το Littmann Στηθοσκόπιο 3100 ή 3200 είναι τοποθετημένο κοντά στην κορυφή της καρδιάς του ασθενούς. Ο καρδιακός παλμός μπορεί να καταγραφεί με οποιοδήποτε φίλτρο ή επίπεδο ήχου. Αν ο καρδιακός παλμός αλλάξει από σταθερό σε μεταβαλλόμενο ή αν υπάρχει υπερβολικός θόρυβος περιβάλλοντος, αν ο ασθενής μετακινηθεί ή ακούγονται ήχοι από τους πνεύμονες κατά τη στηθοσκόπηση, στην οθόνη θα εμφανιστούν δύο παύλες (--). Με εξάσκηση, η ικανότητά σας να παρακαλουθείτε τον καρδιακό παλμό του ασθενούς σας θα βελτιωθεί. Η δυνατότητα παρακολούθησης των καρδιακών παλμών σχεδιάστηκε και επιβεβαιώθηκε για εμάς σε ανθρώπους.

 • Προσφέρουμε ολοκληρωμένες υπηρεσίες επισκευής και σέρβις για τα Littmann Στηθοσκόπια, για να διασφαλίζουμε ότι ο εξοπλισμός σας ανταποκρίνεται στον καθημερινό φόρτο εργασίας σας. Μην επιχειρήσετε να επισκευάσετε το ηλεκτρονικό στηθοσκόπιο μόνοι σας. Επικοινωνήστε με την Τοπική Υποστήριξη ή χρησιμοποιήστε τη φόρμα «Επικοινωνήστε μαζί μας».
 • Δύο χρόνια εγγύηση από την ελιά μέχρι και το διάφραγμα.
 • Όχι. Δυστυχώς αυτά τα μοντέλα ηλεκτρονικών στηθοσκοπίων δεν επισκευάζονται πλέον από την 3Μ, λόγω μη διαθεσιμότητας των εξαρτημάτων.