Βελτίωση της Απόδοσης


 • Νοσηλεύτρια που τοποθετεί στα αυτιά της τις ελιές ενός 3M Littmann Classic III Στηθοσκοπίου.

  Πέντε συμβουλές για την ορθή χρήση του 3M™ Littmann® Στηθοσκοπίου.

  Τα Littmann Στηθοσκόπια είναι γνωστά για την απαράμιλλη ποιότητα ήχου και την άνεσή τους. Υπάρχουν, όμως, ορισμένα απλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να διασφαλίσετε την απόδοση ακρόασης και τη δυνατότητα εκμάθησης και χρήσης του νέου στηθοσκοπίου σας.


 • Τα μεταλλικά άκρα του αυλού ενός 3M Littmann Στηθοσκοπίου τέμνονται συμμετρικά μεταξύ τους και διαθέτουν ελιές στα άκρα τους.

  1. Ευθυγράμμιση των ακουστικών

  Πριν τοποθετήσετε τις ελιές στα αυτιά σας, βεβαιωθείτε ότι δείχνουν προς τα εμπρός, στην αντίθετη από εσάς κατεύθυνση. (Εικόνα A) Αυτό διασφαλίζει ότι οι αυλοί των ακουστικών θα ευθυγραμμίζονται με τους ακουστικούς σας πόρους, για περισσότερη άνεση και μέγιστη μετάδοση ήχου. Κρατώντας τα ακουστικά μπροστά σας και έχοντας έναν αυλό σε κάθε χέρι, τραβήξτε τα ακουστικά για να ανοίξουν και τοποθετήστε τις ελιές στα αυτιά σας. (Εικόνα Β)

  Αν η εφαρμογή δεν είναι άνετη ή αν η ακουστική απόδοση δεν είναι επαρκής, ρυθμίστε τη δύναμη τάσης στα ακουστικά. Όλα τα στηθοσκόπια Littmann διαθέτουν ρυθμιζόμενα ακουστικά. Πιέστε μαλακά τους αυλούς των ακουστικών μεταξύ τους για την αύξηση της δύναμης τάσης ή τραβήξτε το ένα μακριά από το άλλο για τη μείωση της δύναμης τάσης.

  Η εσφαλμένη τοποθέτηση των ακουστικών (όπως για παράδειγμα η περίπτωση στην οποία οι ελιές δείχνουν προς τα πίσω, Εικόνα C) ενδέχεται να έχει ως αποτέλεσμα κακή ηχομόνωση και, σε ορισμένες περιπτώσεις, πλήρη φραγή του ήχου.

 • Γιατρός που φορά σωστά το στηθοσκόπιο Littmann με τις ελιές προς τα εμπρός.

  A. Σωστή Τοποθέτηση

 • Γιατρός που φορά σωστά το στηθοσκόπιο Littmann με τις ελιές προς τα εμπρός.

  Β. Σωστή Τοποθέτηση

 • Γιατρός που φορά λανθασμένα το στηθοσκόπιο Littmann, με τις ελιές προς τα πίσω.

  Γ. Εσφαλμένη Τοποθέτηση


 • Μαλακές ελιές 3Μ Littmann Στηθοσκοπίου δίπλα σε ένα εικονίδιο μέτρησης μήκους.

  2. Χρησιμοποιείτε το σωστό μέγεθος ελιάς

  Για βέλτιστη ακουστική απόδοση είναι σημαντικό να χρησιμοποιείτε το μέγεθος ελιάς που ταιριάζει καλύτερα στο αυτί σας. Αυτό ισχύει ακόμα περισσότερο όταν χρησιμοποιείτε τις μαλακές ελιές. Όλες οι ελιές των Littmann Στηθοσκοπίων διατίθενται σε μικρό και μεγάλο μέγεθος.


 • Κώδωνας 3Μ Littmann Classic III Στηθοσκοπίου με ένα γαλάζιο βέλος που υποδεικνύει την περιστροφή του κώδωνα.

  3. Περιστρέψτε προς τη σωστή πλευρά

  Όταν χρησιμοποιείτε ένα διπλής όψης Littmann Στηθοσκόπιο, πρέπει να ανοίξετε (ή να υποδείξετε) την πλευρά που θέλετε να χρησιμοποιήσετε—κώδωνας ή διάφραγμα— περιστρέφοντας τον κώδωνα. Αν το διάφραγμα είναι ανοιχτό, ο κώδωνας θα κλείσει, εμποδίζοντας στον ήχο να περάσει από μέσα του και αντίστροφα.


 • Γαλάζιος δακτύλιος που επισημαίνει το συντονιζόμενο διάφραγμα το οποίο κλείνει τον ανοιχτό κώδωνα ενός 3M Littmann Cardiology III Στηθοσκοπίου.

  4. Αφαίρεση πιθανών εμποδίων

  Αν συνήθως κουβαλάτε το στηθοσκόπιό σας μέσα σε τσέπη ή δεν το καθαρίζετε συχνά, ενδέχεται να συσσωρευθούν χνούδια ή ρύποι και να παρεμποδίζουν τη διαδρομή του ήχου. Για να αποφύγετε τη συσσώρευση ρύπων, καθαρίζετε και φροντίζετε τακτικά το στηθοσκόπιό σας. Αν χρησιμοποιείτε ένα 3M™ Littmann® Cardiology III™ ή Classic III™ Στηθοσκόπιο, διατηρήστε τον ανοιχτό κώδωνα καθαρό από ρύπους καλύπτοντάς τον με το αφαιρούμενο διάφραγμα.


 • Δάκτυλα που αφαιρούν το συντονιζόμενο διάφραγμα από τον κώδωνα ενός 3M Littmann Classic III Στηθοσκοπίου.

  5. Έλεγχος της στεγανοποίησης

  Τα Στηθοσκόπια βασίζονται στην αεροστεγή μόνωση, έτσι ώστε να μεταφέρουν τους ήχους του σώματος του ασθενούς στο αυτί του γιατρού. Τα εξαρτήματα που έχουν χαλαρώσει στον κώδωνα, οι χαλαροί ή ραγισμένοι αυλοί ή τυχόν ελιές που έχουν τοποθετηθεί με εσφαλμένο τρόπο ενδέχεται να εμποδίζουν την αεροστεγή μόνωση.