Ανατομία ενός Στηθοσκοπίου


 • Κοντινό πλάνο της παιδιατρικής πλευράς ενός κώδωνα και των μαύρων αυλών του 3M Littmann Cardiology III Στηθοσκοπίου.

  Όλα τα απαραίτητα ανταλλακτικά και εξαρτήματα για τα στηθοσκόπια Littmann, από τον κώδωνα μέχρι τις ελιές.

  Αν και σε αυτά τα παραδείγματα παρουσιάζουμε ένα 3M™ Littmann® Cardiology III™ Στηθοσκόπιο, λάβετε υπόψη σας ότι όλα τα τρέχοντα στηθοσκόπια Littmann (με την εξαίρεση των ηλεκτρονικών μοντέλων) έχουν παρόμοια εξαρτήματα και ανταλλακτικά.


 • Κοντινό πλάνο του παιδιατρικού διαφράγματος ενός 3M Littmann Cardiology III Στηθοσκοπίου με σφραγίδα Littmann.

  Κώδωνας

  Ορισμένα μοντέλα στηθοσκοπίων Littmann έχουν μόνο κώδωνα και συντονιζόμενο διάφραγμα. Άλλα έχουν διπλό κώδωνα με διάφραγμα στη μία πλευρά και έναν ανοικτό στην άλλη. Ορισμένοι κώδωνες είναι πάντα ανοικτοί και άλλοι είναι κλειστοί με ένα συντονιζόμενο διάφραγμα, ανάλογα με το μοντέλο.

  Η μεγαλύτερη πλευρά του διαφράγματος χρησιμοποιείται συνήθως για ενήλικους ασθενείς. Ο κώδωνας με τη μικρότερη διάμετρο είναι ιδανικός για παιδιά ή αδύνατους ασθενείς ή για χρήση γύρω από επιδέσμους, καθώς και για την αξιολόγηση της καρωτίδας. Οι κλειστοί κώδωνες στα Littmann Στηθοσκόπια μπορούν να μετατραπούν σε παραδοσιακούς ανοικτούς κώδωνες, αντικαθιστώντας το διάφραγμα με μία στεφάνη ή ένα περίβλημα που δεν παγώνει τον ασθενή.

  Το στέλεχος συνδέει τους αυλούς του στηθοσκοπίου με τον κώδωνα. Στα Littmann Στηθοσκόπια με διπλό κώδωνα υπάρχει μόνο μία ακουστική διαδρομή από το διάφραγμα στις ελιές. Η περιστροφή του διπλού κώδωνα στο στέλεχος επιλέγει ή υποδηλώνει ποιο διάφραγμα είναι ανοικτό στην ακουστική διαδρομή.


 • Συντονιζόμενο Διάφραγμα

  Το συντονιζόμενο διάφραγμα είναι μια εφεύρεση της 3Μ που μπορεί να διευκολύνει τη στηθοσκόπηση των ασθενών. Σας επιτρέπει να ακούτε με ευκολία διαφορετικούς ήχους, ρυθμίζοντας απλώς την πίεση στον κώδωνα. Δείτε τον τρόπο λειτουργίας ενός συντονιζόμενου διαφράγματος:


 • Κοντινό πλάνο των μαύρων αυλών με σχήμα Υ που αποτελούν τον ζυγό ενός 3M Littmann Στηθοσκοπίου.

  Αυλός

  Τα νέα Littmann Στηθοσκόπια διαθέτουν αυλούς νέας γενιάς, που προσφέρουν μεγαλύτερη ανθεκτικότητα στις λιπαρές ουσίες του δέρματος και στην αλκοόλη, για μεγαλύτερη διάρκεια ζωής των αυλών. Χωρίς φυσικό λάτεξ ή φθαλικούς εστέρες στον αυλό ή σε οποιοδήποτε άλλο τμήμα – για να συμβάλλει στην προστασία της υγείας του ανθρώπου και του περιβάλλοντος. Όλα τα Littmann Cardiology Στηθοσκόπια διαθέτουν διπλό αυλό: δύο ακουστικές διαδρομές μέσα σε έναν εξωτερικό αυλό. Αυτό βοηθά στη μείωση του θορύβου από την τριβή των παραδοσιακών διπλών αυλών.


 • Τα μεταλλικά άκρα του αυλού ενός 3M Littmann Στηθοσκοπίου τέμνονται συμμετρικά μεταξύ τους και διαθέτουν ελιές στα άκρα τους.

  Ακουστικά και Ελιές

  Τα ακουστικά αποτελούνται από δύο αυλούς, ελατήρια τάνυσης και από τις ελιές.

  Τα μεταλλικά τμήματα των αυλών είναι τοποθετημένα σε σωστή ανατομικά γωνία, για καλή εφαρμογή στους ακουστικούς σας πόρους. Τα άκρα των μεταλλικών μερών των αυλών διαθέτουν ραβδώσεις και ασφαλίζουν σφικτά τις ελιές για ασφάλεια. Τα μεταλλικά μέρη των αυλών σε ένα Littmann Στηθοσκόπιο είναι κατασκευασμένα από ένα κράμα αλουμινίου που προσφέρει αντοχή και μικρό βάρος.

  Η δύναμη τάσης των ακουστικών ρυθμίζεται εύκολα για εξατομικευμένη εφαρμογή και άνεση, τραβώντας τα μεταλλικά του αυλού το ένα μακριά από το άλλο για τη μείωση της δύναμης τάσης ή πιέζοντάς τα μεταξύ τους (τέμνοντάς τα) για την αύξηση της δύναμης τάσης.


 • Κοντινό πλάνο μιας μαύρης, μαλακής ελιάς σε έναν αυλό ακουστικών ενός 3M Littmann Στηθοσκοπίου.

  Ελιές

  Όλα τα Littmann Στηθοσκόπια διαθέτουν ελιές που εφαρμόζουν σφικτά στα μεταλλικά μέρη των αυλών για ασφάλεια. (Στην πραγματικότητα, απαιτούν λίγη προσπάθεια για την αφαίρεσή τους.) Οι ανθεκτικές, μαλακές και εφαρμοστές ελιές εξασφαλίζουν εξαιρετική ηχομόνωση και άνετη εφαρμογή. Οι ελιές είναι διαθέσιμες σε μικρά και μεγάλα μεγέθη και κυκλοφορούν σε μαύρο και γκρι χρώμα. Αρκετά μοντέλα Littmann Στηθοσκοπίων διατίθενται με ένα επιπλέον ζευγάρι μαλακών ελιών κι ένα ζευγάρι σκληρών ελιών.